Wedstrijdreglement supercup

                                          U T R E C H T S E  P R O V I N C I A L E  D A M B O N D

 

Wedstrijdreglement Supercup

 

artikel 1: Deelnamebevoegdheid

Deelnemers aan de Supercup dienen lid te zijn van bij de deelnemende verenigingen.

 

artikel 2: Deelnemende verenigingen

Om de Supercup wordt gestreden door de vier winnaars van de regiotoernooien. Als een van die winnaars zich terugtrekt voor de Supercup, dan komt nummer 2 van dat regiotoernooi in aanmerking om mee te doen.

 

artikel 3: Paring

Er wordt gespeeld volgens het Vos-systeem. Daarbij worden de spelers op zo’n manier gepaard, dat spelers van team A evenveel tegenstanders hebben van team B als van team C, enz.

 

Artikel 4: Speeldatum

De wedstrijd om de Supercup wordt in mei of juni van elk jaar georganiseerd. De datum wordt ruim van tevoren bekendgemaakt en vermeld op de UPDB-kalender.

 

artikel 5: Noteren en speeltempo

Noteren is verplicht, tenzij aan een speler dispensatie is verleend door de UPDB-wedstrijdleider.

Het speeltempo be­draagt 45 minuten plus 1 minuut per zet.

Indien 45 minuten na de aanvang van de wedstrijd een der spelers nog niet aanwezig is, wordt de partij voor de niet opgekomen speler verloren verklaard. Zijn beide spelers niet opgekomen dan wordt als uitslag 0-0 genoteerd.

 

Artikel 6: Wedstrijdleiding

De UPDB wijst een wedstrijdleider aan. Deze zorgt voor een ordelijk verloop van de wedstrijd, voor het innemen van de notatiebiljetten en voor invoeren van de uitslagen op Toernooibase.

 

artikel 7: Bepalen van de winnaar

Het team dat de meeste wedstrijdpunten scoort, is de winnaar van het toernooi. Is het aantal punten gelijk, dan bepaalt de winstpartij aan het hoogste bord de winnaar. Als twee teams hetzelfde aantal punten hebben, maar team A heeft aan bord 1 gewonnen en team B niet, dan is team A de winnaar.

 

April 2023

Bestuur UPDB